Senaste nytt från KVE

   KVE Kvartelektronik AB representerar JQL Electronics i Sverige

                                                             

JQL Technologies, är en ledande tillverkare av RF och Mikrovåg produkter som Filters, Isolators & Circulators, Directional Couplers, Power Divider/Combiners, Hybrid, Termination mm.

JQL grundades 1996. De designar och tillverkar RF/Mikrovåg Produkter av Hög Prestanda för de flesta applikationer som Trådlöst, Säkerhet, Satellit mm. JQL har R&D och Tillverkning i USA och Kina.  Kontakta Oss

JQLLogo_150px.jpg
Namnlös.png

KVE Kvartelektronik representerar KVG (Quartz Crystal Technology GmbH) i Sverige

                                                             

KVG är en av de ledande tillverkarna av "Rugged" Kristaller, Oscillatorer och Filter.

De är väletablerade på marknader som Space, Militär, Medical och Industri.  Kontakta Oss

Brand hos AKM


Under oktober 2020 råkade en fabrik tillhörande AKM ut för en stor brand. Lyckligtvis rapporterades inga dödsfall, men fabriken skadades allvarligt och produktionsverktygen förstördes vilket innebär att produktionen måste stoppas helt. 
AKM är en stor leverantör av ASICs för oscillatorer och TCXO:er så detta kommer att ha en långvarig inverkan på leveransen och tillgängligheten av dessa. I detta skede är det oklart om och när AKM kan starta om driften, men det förväntas ta åtminstone större delen av 2021. I och med att AKM levererade kretsar till 80-90% av världens TCXO:er har marknaden dränerats på liknande produkter.
För många konstruktioner finns det lösningar att få och vi hjälper gärna till att titta på hur behoven ser ut och föreslå möjliga alternativa lösningar.

Långa leveranstider

Flera leverantörer lider av problem att leverera komponenter i den takt som önskas. På flera sätt är detta orsakat av Covid 19-pandemin i världen. Restriktioner i rörlighet gör att arbetare inte kan ta sig till fabrikerna i önskad omfattning vilket sänker produktionstakten. Råmaterial kan inte heller tillhandahållas av samma orsak. När produkterna väl är tillverkade finns det färre flygtransporter tillgängliga och när passagerarflyg inte har samma täthet måste gods skickas med rena fraktflyg. Det gör att fraktkostnaderna gått upp kraftigt förutom att regelbundenheten minskar. Vi råder alla kunder att lägga order i god tid och att förse oss med prognoser för så lång tid det är möjligt.

COVID-19

Utbrottet av det nya coronaviruset med sjukdomen COVID-19 ger en del utmaningar för elektronikbranschen. Några leverantörer till KVE är drabbade av nedstängningar av myndigheter i olika länder. Det är svårt att ge generella uttalanden, men vi gör vad vi kan för att hålla våra kunder informerade.

Vill man veta mer är det bara att höra av sig till oss på kve@kve.se eller 08-56470800.