Senaste nytt från KVE

Brand hos AKM


Under oktober 2020 råkade en fabrik tillhörande AKM ut för en stor brand. Lyckligtvis rapporterades inga dödsfall, men fabriken skadades allvarligt och produktionsverktygen förstördes vilket innebär att produktionen måste stoppas helt. 
AKM är en stor leverantör av ASICs för oscillatorer och TCXO:er så detta kommer att ha en långvarig inverkan på leveransen och tillgängligheten av dessa. I detta skede är det oklart om och när AKM kan starta om driften, men det förväntas ta åtminstone större delen av 2021. I och med att AKM levererade kretsar till 80-90% av världens TCXO:er har marknaden dränerats på liknande produkter.
För många konstruktioner finns det lösningar att få och vi hjälper gärna till att titta på hur behoven ser ut och föreslå möjliga alternativa lösningar.

Långa leveranstider

Flera leverantörer lider av problem att leverera komponenter i den takt som önskas. På flera sätt är detta orsakat av Covid 19-pandemin i världen. Restriktioner i rörlighet gör att arbetare inte kan ta sig till fabrikerna i önskad omfattning vilket sänker produktionstakten. Råmaterial kan inte heller tillhandahållas av samma orsak. När produkterna väl är tillverkade finns det färre flygtransporter tillgängliga och när passagerarflyg inte har samma täthet måste gods skickas med rena fraktflyg. Det gör att fraktkostnaderna gått upp kraftigt förutom att regelbundenheten minskar. Vi råder alla kunder att lägga order i god tid och att förse oss med prognoser för så lång tid det är möjligt.

COVID-19

Utbrottet av det nya coronaviruset med sjukdomen COVID-19 ger en del utmaningar för elektronikbranschen. Några leverantörer till KVE är drabbade av nedstängningar av myndigheter i olika länder. Det är svårt att ge generella uttalanden, men vi gör vad vi kan för att hålla våra kunder informerade.

Vill man veta mer är det bara att höra av sig till oss på kve@kve.se eller 08-56470800.

KVE Kvartselektronik AB

Fagerstagatan 9

163 53 Spånga, Stockholm

Sverige

Tel: 08-564 708 00

Mail: kve@kve.se

Samarbetspartners:
Power Outlet Logga.png
TS Connect_Logo.jpg
Universal%20Import_edited.jpg
KVE%20Logo_edited.jpg